HALLOWEEN-REA👻

Gratis gåva över 699,-🎁 Alltid med samples✨

Delivery time 3-7 working days

VARFÖR ANVÄNDA TONER?

Användningen av toners i den västerländska hudvårdsvärlden har haft sina upp- och nedgångar. Även bland professionella hudterapeuter pågår diskussioner om toners verkligen behövs. Är det konstigt att detta ämne kan vara förvirrande för vanliga konsumenter? En möjlig förklaring till varför många tidigare avstod från toners är att de ofta innehöll alkohol, särskilt de som var avsedda att behandla acne. Alkohol kan visserligen döda acne-bakterier, men det kan också avlägsna hudens naturliga fetter och skapa obalans på hudens yta. Dagens toners är istället formulerade med balanserande och närande ingredienser som tillför fukt, antioxidanter och behandlande ämnen - UTAN alkohol.

För de som känner till den välkända Koreanska 10-stegsrutinen är användningen av toner mycket central. Toner appliceras efter rengöring (eller rengöring och exfoliering) för att balansera pH-värdet och förbereda huden för de följande stegen. Beroende på hudtyp och tillstånd har produkten olika funktioner såsom att återfukta, minska rodnad eller ha anti-aging egenskaper. Toner kallas också lotion och har en flytande konsistens. Vissa är lätta och klara som vatten, medan andra kan vara tunna som gelé eller mjölkaktiga. Gemensamt för dem är att de absorberas lätt och har specifika egenskaper.

Vattnets pH-värde i Norge kan variera från plats till plats och ligger normalt mellan 6 och 8. En pH-värde på 7 anses vara neutralt, men vattnet är oftast mer basiskt än så. Huden är naturligt svagt sur och har vanligtvis ett pH-värde mellan 4,5 och 5,5. Om hudens pH kommer i obalans kan den snabbt hamna i en ond cirkel av uttorkning, ökad känslighet och över-/underproduktion av talg.

En torr hudtyp kan dra nytta av toner som innehåller hyaluronsyra, propolisextrakt och växtoljor och -extrakt.

En fet hudtyp kan leta efter toner med AHA, BHA, PHA, grönt te och niacinamid. Dessa ingredienser ger mild exfoliering samtidigt som de lugnande komponenterna verkar antiinflammatoriskt.

En mogen hud som söker anti-age-effekter kan använda toners som innehåller vitamin C, vitamin E, pärl extrakt, adenosin, niacinamid, lakritsrot extrakt och betain. Pigmentfläckar kan ljusna och rynkor samt fina linjer kan reduceras genom att kollagen- och elastinproduktionen stimuleras.

Känslig hud lugnas omedelbart av Centella Asiatica, aloe vera, Betula Alba Juice, Bifida Ferment Lysate och svampekstrakter.

För övrigt gynnas alla hudtyper av hyaluronsyra som är extremt fuktgivande (vatten) och antioxidanter som skyddar hudcellerna mot yttre påverkan.

Tonern spelar därför en central roll i många hudvårdsrutiner av flera goda anledningar. Den främjar en sund hud genom att stabilisera pH-värdet samtidigt som målinriktade aktiva ingredienser börjar behandla huden direkt efter rengöring. Efterföljande produkter kan tränga djupare in och få ännu bättre effekt.

Identifiera din hudtyp och tillstånd och avgör vilka resultat du vill uppnå. Anti-age, fukt för uttorkad hud, lugna irritationer eller hålla acne under kontroll. Fråga gärna oss om hjälp eller prova dig fram lite själv. Här finns något för varje hudtyp!

Våra rekommendationer: 

Torr hud:

TIRTIR Milk Skin Toner är en prisbelönt högkoncentrerad toner som många kallar "glass skin" på flaska. Den jämnar ut hudtonen, fräschar upp och vitaliserar huden med sina återfuktande och näringsrika ingredienser. Passar alla hudtyper, även känslig hud.


För Glow: 

Numbuzin No.3 Super Glowing Essence Toner innehåller 50 typer fermenterade ingredienser som ljusar upp och stramar åt trött och tråkig hud, förbereder huden och tillför fukt samtidigt som den har alla närande fördelar som en essens.

Anti-age:

Medi-Peel Peptide 9 Essence Toner innehåller en blandning av peptider och aktiva ingredienser som arbetar för att förbättra hudens allmänna hälsa och utseende. Den hjälper också till att balansera och återfukta huden. 



 

 




Förra inlägget
Nästa inlägg