HALLOWEEN-REA👻

Gratis gåva över 699,-🎁 Alltid med samples✨

Delivery time 3-7 working days

C VITAMIN – HUR DU ANVÄNDER DET I DIN HUDVÅRDSRUTIN

Om du funderar på att lägga till en ny produkt med C vitamin i din hudvårdsrutin men är osäker på hur du ska använda den korrekt följer här en perfekt introduktion om ämnet. Här förklarar vi varför vi anser att just C vitamin är en viktig del av din hudvårdsrutin och vad du bör och inte bör göra när du använder denna kraftfulla ingrediens för att uppnå maximal effekt av de produkter du väljer.

C vitamin är en ingrediens som ofta används för att jämna ut och fräscha upp hudtonen, minska pigmentfläckar, verka som ett anti-aging-medel, och är en av de mest kraftfulla aktiva ingredienserna som finns tillgängliga idag. Detta beror bland annat på dess utmärkta antioxidantegenskaper som förbättrar både hudens textur och lyster, samtidigt som den har förmågan att neutralisera fria radikaler för att minska synligheten av rynkor och fina linjer.

VILKA TYPER AV VITAMIN C ÄR BÄST FÖR HUDEN?

Det finns en rad olika typer av vitamin C på marknaden idag, alla med olika egenskaper och fördelar för huden. För att du lättare ska kunna välja de produkter som passar dig och din hud bäst, ska vi gå igenom de olika typerna och berätta om egenskaperna hos var och en.

ASCORBIC ACID

Den form av vitamin C som har blivit mest forskad på är ascorbic acid, även känd som askorbinsyra på svenska. Detta är en form av vitamin C som är vattenlöslig och därför snabbt och enkelt absorberas av huden. Denna typ av vitamin C är rik på antioxidanter och används ofta inom hudvård för att neutralisera fria radikaler samt öka hudens egen kollagenproduktion. Detta kan i sin tur tjocka dermis, även kallad läderhuden, vilket minskar synligheten av fina linjer.

En nackdel med denna typ av vitamin C är att den är mindre stabil än andra former eftersom den oxiderar snabbt när den utsätts för ljus och luft, och i höga doser kan orsaka irritation på huden. Därför är det alltid viktigt att testa nya hudvårdsprodukter innan de används i hela ansiktet. Om du testar produkten och din hud inte får några reaktioner, kan askorbinsyra vara det bästa valet för bästa resultat.

Det är en bra idé att börja med en koncentration på 10% och gradvis öka till 15 eller 20% om din hud tolererar detta väl.

MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE

Denna variant av vitamin C är, likt askorbinsyra, också vattenlöslig och skapas genom att kombinera askorbinsyra med ett magnesiumsalt. Den används i en rad olika kosmetiska produkter och personlig vård, inklusive både smink, hudvård och hårvård. Denna form av vitamin C anses vara den mest stabila och fungerar därför utmärkt i vattenbaserade formler eftersom den inte bryts ner lika enkelt och snabbt.

Magnesiumaskorbylfosfat, som det kallas på svenska, har starka antiinflammatoriska egenskaper och gör underverk när det gäller att förbättra hudirritationer, akne och orenheter. Samtidigt ger den huden bra med fuktighetsgivande fördelar. Den har dock en lägre nivå av antioxidanter jämfört med askorbinsyra, men anses ändå vara effektiv när det kommer till att öka hudens kollagenproduktion.

TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE

 

En form av vitamin C som ofta förkortas till THD är en av de nyaste och mest stabila formerna av vitamin C på marknaden. Den fungerar utmärkt som en kraftfull antioxidant som hjälper till att neutralisera fria radikaler som kan skada hudens lipider och därmed bryta ner kollagennivåerna i huden.

Till skillnad från de två förstnämnda formerna är detta en fettlöslig form av vitamin C, vilket gör att den lättare når de djupare hudlagren och fungerar väl med vitamin E som naturligt finns i huden. THD har ett neutralt pH på 7, vilket upplevs som mindre irriterande på huden jämfört med askorbinsyra och fungerar bra tillsammans med andra former av vitamin C, samt andra ingredienser som vitamin A, vitamin E och grönt te.

SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE

Till sist har vi det som ofta förkortas till SAP, eller natrium L-askorbyl-2-fosfat på svenska. Detta är en bioaktiv form av vitamin C som framställs genom en kombination av askorbinsyra, fosfat och ett salt som naturligt finns i vissa livsmedel som guava, citrusfrukter och broccoli. Detta är en mycket stabil form av vitamin C som är rik på antioxidanter, och när den absorberas i huden omvandlas den till askorbinsyra.

Tack vare ingrediensens starka antimikrobiella effekt skyddar den huden mot infektioner och inflammation samt förhindrar bildandet av ödem. SAP ger också fotobeskydd och ökar därmed effektiviteten hos solskyddsprodukter samtidigt som den ljusar upp och fräschar till hudtonen.

FÖRDELARNA MED C VITAMIN FÖR ÖKAD HUDHÄLSA

  • Ökar kollagenproduktionen
  • Minskar mörka fläckar
  • Förbättrar hudens elasticitet
  • Stärker hudens barriär
  • Minskar mörka ringar
  • Slätar ut fina linjer och rynkor
  • Hög koncentration av antioxidanter
  • Stillar åldrandeprocessen
  • Reparerar akne-utsatt hud

 

UPPTÄCK NYA FAVORITPRODUKTER MED VITAMIN C

Det finns ett enormt utbud av produkter som innehåller denna populära ingrediens. Om du letar efter att lägga till några nya produkter i din hudvårdsrutin som innehåller vitamin C, kan du ta en titt på de alternativ vi har valt ut nedan.

 

Mixsoon Vitamin C Powder innehåller 100% ren vitamin C som ger en utjämnande effekt och förbättrar hudens lyster. Det blandas med serum eller ansiktskräm för att öka effekten av dina produkter och tillför antioxidanter. Det kan även blandas med bodylotion för att få fördelarna av vitamin C på hela kroppen. 

Jumiso All Day Vitamin Clean & Mild Facial Cleanser är en vattenbaserad rengöring med lågt pH-värde som är anpassad för huden, salicylsyra och vitamin C som håller akne i schack samtidigt som den bevarar hudbarriären.

Mary & May Vitamin C + Bifida Lotion är en ultralätt fuktighetskräm rik på vårdande och fuktgivande ingredienser som Bifida Ferment Lysate, Niacinamide och Shea smör.

 Purito Pure Vitamin C Serum är tillverkat med 5 % vitamin C och 84 % hyaluronsyra. Denna serum fungerar över tid för att ljusa upp och minimera synligheten av fina linjer och ojämn pigmentering.



SOME BY MI Galactomyces Pure Vitamin C Glow Toner är berikad med galactomyces-fermentfiltrat och vitamin C, designad för att ge huden en hälsosam lyster och en jämnare hudton. 




 

 

Förra inlägget
Nästa inlägg