FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Aloe Vera, en växt känd för sina mångsidiga egenskaper, har använts i tusentals år för sina medicinska och kosmetiska fördelar. Ursprungligen från de torra regionerna av Arabiska halvön, har Aloe Vera blivit en oumbärlig ingrediens inom hälsa och skönhet, tack vare sin rika sammansättning av vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. Denna grönska är en favorit i hudvårdsprodukter på grund av dess lugnande och återfuktande egenskaper, perfekt för att behandla solbränna, små sår och hudirritationer. Dess antibakteriella och antiinflammatoriska effekter gör den också effektiv mot akne. Dessutom är Aloe Vera en populär komponent i hårvårdsprodukter, där den stärker håret, minskar mjäll och främjar en frisk hårbotten. Intern användning av Aloe Vera, såsom att dricka dess juice, kan förbättra matsmältningen och stärka immunförsvaret. Sammanfattningsvis är Aloe Vera en kraftfull, naturlig ingrediens som erbjuder en rad hälsofördelar för både insidan och utsidan av kroppen.

Aloe Vera har fått en imponerande uppmärksamhet för sina många hälsofördelar, och forskning har avslöjat en rad olika sätt på vilka denna mångsidiga växt kan främja välbefinnandet.

Därefter kan vi punkta upp några av dess fördelar:

  • Inflammations reducerande
  • Främjande av sårläkning
  • Antioxidativa egenskaper som kan bekämpa fria radikaler och minska risken för kroniska sjukdomar

Aloe Vera har cementerat sin plats som en oumbärlig komponent inom både hälsa och skönhet, med tusentals år av användning och bevisad effektivitet. Ursprungligen hemmahörande i de tuffa, torra regionerna på Arabiska halvön, har denna grönska utvecklat en imponerande sammansättning av näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror, vilket har gjort den till en kraftfull allierad för att främja välbefinnandet, både inifrån och utifrån.

Inom hudvård har Aloe Vera länge varit en favorit för sina lugnande och fuktgivande egenskaper, vilket gör den till en idealisk lösning för att behandla allt från solbränna till mindre sår och hudirritationer. Dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper har också gjort den till en effektiv behandling mot akne, medan dess näringsrika egenskaper är fördelaktiga för att stärka håret, minska mjäll och främja en hälsosam hårbotten. Genom att konsumera Aloe Vera, antingen genom att dricka dess juice eller inkludera den i kosten, kan man dra nytta av dess förmåga att förbättra matsmältningen och stärka immunförsvaret, vilket ger en helhetsbild av välbefinnande.

Sammanfattningsvis är Aloe Vera en naturlig, kraftfull ingrediens som erbjuder en omfattande uppsättning hälsofördelar för både den inre och yttre hälsan. Med fortsatt forskning och uppmärksamhet kommer dess potential för att främja välbefinnandet att fortsätta att avslöjas och bekräftas.


Våra rekommendationer med Aloe Vera: 

Barulab The Clean Vegan Aloe Mask - 100% vegansk sheet mask med aloe vera extrakt som lugnar huden och minskar irritation och rodnad. Rik på fuktighet.

Isntree Aloe Soothing Emulsion innehåller aloe vera-extrakt från Jeju-ön, vilket ger denna emulsion omedelbar lugnande och antiinflammatoriska effekter för att svalka huden. Den lätta och icke-klibbiga formulan absorberas snabbt för att återfukta och jämna ut huden. 

COSRX Aloe Soothing Sun Cream är en solkräm med en lätt textur som absorberas snabbt. Den här solkrämen skyddar huden mot UVA- och UVB-strålning, förbättrar hudens fuktbarriär med Aloe Vera-bladextrakt. Passar alla hudtyper, även känslig hud!


Aromatica's Soothing Aloe Vera Gel är en klassiker som aldrig tycks förlora sin charm. Den lätta texturen gör att den snabbt absorberas av huden och ger omedelbar fuktighet, lämnar huden mjuk och väl återfuktad. Det är en pålitlig produkt som ger huden den nödvändiga fuktighetsboosten, perfekt för att återställa och mjukgöra torr hud.