FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Om du hört talas om K-Beauty är det också ganska stor sannorlikhet att du redan älskar betaglukan utan att du vet om det. Men om vi frågar vem som har hört talas om betaglukan, eller B-glukan, får vi en känsla av att det inte kommer vara lika många som räcker upp handen. Det är dock inte så konstigt, för det är fortfarande en ganska ny ingrediens, men som redan börjar synas mer och mer i en rad olika hudvårdsprodukter. Trots att ingrediensen är ny inom hudvårdsvärlden har den redan använts en tid inom den medicinska världen för att öka immuniteten och för dess läkande egenskaper. Betaglukan är helt enkelt sockret du hittar i cellerna hos både svamp, jäst, havregryn, växter och mycket mer. Du kan också hitta denna ingrediens i cellerna hos alger, bakterier och lav.

Egenskaperna hos betaglukan har redan studerats i 50 år och mycket populärt på grund av dess förmåga att ge ditt immunförsvar en ordentlig boost när du intar detta ämne i dina vardagliga produkter. Hittills har betaglukan varit tillgänglig i form av kosttillskott och har använts för att behandla både högt kolesterol, diabetes, blodtryck, HIV, AIDS och cancer. Med andra ord är detta en kraftfull ingrediens som också har en rad fördelar när den används i samband med hudvård.

Här kan vi se att betaglukan inte bara är en ingrediens som är populär inom K-Beauty, utan den har även djupa rötter inom medicinen och erbjuder en rad hälsofördelar.

Vad är Betaglukan?

Som tidigare nämnts är betaglukaner en typ av socker som finns i cellerna hos många olika levande organismer. Detta inkluderar växter, svampar, alger, jäst och havregryn, för att nämna några exempel. Efter många års forskning har de blivit kända för sin stärkande effekt på immunförsvaret, vilket hjälper till att skydda kroppen mot bakterier och patogener.

När det gäller användningen av denna ingrediens inom hudvård, kommer betaglukanen att arbeta för att lugna och lindra irriterad hud samtidigt som den har en anti-age effekt då den minska synligheten av fina linjer och stramar upp huden. De ämnen som betaglukaner är uppbyggda av minskar infektionshastigheten och fungerar därför lindrande på hud som lider av inflammation. Betaglukan som extraheras från havregryn fungerar särskilt bra för personer med känslig hud som ofta upplever rodnad och irritation.

Betaglukaner innehåller även en stor mängd antioxidanter som skyddar din hud mot oxidativ stress, vilket kan leda till tidigt åldrande. De neutraliserar fria radikaler och förebygger därigenom skador på cellnivå. Antioxidanter är en avgörande del av vilken hudvårdsrutin som helst eftersom kroppen inte naturligt producerar dem själv, och vi ständigt utsätts för oxidativ stress från föroreningar och solstrålning. Det fanns även en studie som visade att betaglukaner hade förmågan att avsevärt minska synligheten av fina linjer och rynkor, vilket beror på deras förmåga att tränga djupt ned i hudlagren för att tillföra fukt.


Snabba fakta:

  • Typ av ingrediens: Återfuktande
  • Huvudfördelar: Jämnar ut huden, antioxidanter, stärker hudens barriär
  • Frekvens för användning: Kan användas så ofta som önskas
  • Vem bör använda det: Alla kan använda det, men passar särskilt bra för de med skadad hudbarriär.
  • Passar bra med: Retinoler och andra produkter som har en uttorkande eller irriterande effekt, samt solkräm eftersom det hjälper till att skydda mot skador från UV-strålar.

Vad gör betaglukan för huden?


Återfuktar huden
: Betaglukan från havregryn har förmågan att återfukta intensivt. Den kan tränga djupt in i det andra hudlagret och förbättra torr och sträv hud samt generellt förbättra effektiviteten av produkten den används i.

Antiinflammatoriska egenskaper: När betaglukan utvinns från svamp har ingrediensen både antiinflammatoriska egenskaper och är rik på antioxidanter. Detta hjälper till att lindra hudinflammation orsakad av eksem, brännskador, sår och dermatit. Betaglukan spelar en viktig roll i behandlingen och förebyggandet av allergiska reaktioner orsakade av ditt immunsystem. Dessa egenskaper gör det till en effektiv ingrediens för att lindra allergisymptom som rodnad, utslag och svullnad.

Minskar ålderstecken: Betaglukan från havregryn har förmågan att förnya din hud och samtidigt minska synligheten av fina linjer och rynkor. Detta beror på dess förmåga att stimulera cellerna för att öka produktionen av kollagen och cellförnyelse. Som ett resultat kommer din hud att kännas fastare, ha mindre synliga så kallade ''kråkfötter'' på sidan om ögonen och ett generellt yngre utseende med lyster.

Förebygger UV-skador: Att exponera dig för UV-strålning producerar skadliga fria radikaler i din kropp, en av huvudorsakerna till solskador och tidiga ålderstecken. Med antioxidanterna i betaglukan får du skydd mot fria radikaler och de skador de orsakar. Detta kommer också att förebygga tidiga ålderstecken, hyperpigmentering och skador på dina celler.


Våra Betaglukan-favoriter:

Hos oss kan du hitta ett brett utbud av produkter som innehåller betaglukan som en av sina huvud-ingredienser. Dessa produkter kan du enkelt integrera i din hudvårdsrutin, beroende på vad du söker och vilka hudproblem du vill behandla. Här är våra favoriter:

Purito – Oat-In Calming Gel Cream: Denna kräm har en lätt gelkonsistens och absorberas snabbt in i huden, vilket ger dig fukt under hela dagen. Den kan användas ensam eller under andra fuktighetskrämer för en extra boost. Med havre, panthenol, squalane och b-glukan.

Haruharu – Wonder Black Rice Hyaluronic Essence: Denna prisbelönta essence ger dig mjuk hud samtidigt som den stärker hudens naturliga barriär. Hyaluronsyra ger din hud fukt medan betaglukan verkar föryngrande och läkande.

Petitfee – B-Glucan Enzyme Powder Wash: Detta är en unik enzymprodukt som löser upp döda hudceller, pormaskar och rengör huden djupt utan att den känns stram efteråt. Betaglukan ger näring, stärker och ökar produktionen av kollagen och elastin medan majsstärkelse och tea tree-olja absorberar och reducerar överflödig talg och sebum.


iUNIK Beta glucan daily moisture cream är fuktgivande, stärkande och näringsrik. Innehåller Beta Glucan, Centella asiatica, aloe vera samt extrakt från frukter och bär. Stimulerar till ökad produktion av kollagen och elastin.

iUNIK Beta Glucan Power Moisture Serum är ett fuktgivande serum med Beta-glukan som ger huden en fuktboost och stärker hudbarriären. Beta-glukan har visat sig vara 20% mer effektivt än hyaluronsyra. Genom att mätta huden med fukt motverkar den också rynkor, och huden känns fyllig och förnyad.