FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Möjligen har du märkt några vanliga hudvårdsingredienser som återkommer regelbundet? De är effektiva, säkra och ger oss synliga resultat. Vi pratar om Niacinamide. Denna ingrediens används ofta som huvudingrediensen i sina respektive produkter, eller i kombination med andra aktiva ämnen för att uppnå önskade mål.

Niacinamide är en form av Vitamin B3, även känd som nikotinamid, en viktig antioxidant med många fördelaktiga funktioner för kropp och hud. Vitaminet finns naturligt i mat eller tillsatt i kosttillskott och hudvårdsprodukter. När det gäller användning utvärtes, som i serum, fuktighetskrämer och masker, finns det många fördelar. Dock ökar inte produkternas effektivitet nödvändigtvis med högre koncentrationer %, utan beror också på sammansättningen i förhållande till andra hjälpämnen. Inte minst hur teknologin är utformad för att leverera verksamma ämnen till rätt hudlager.

Hur ska du använda niacinamid i din dagliga hudvårdsrutin för bäst resultat?

Allt börjar med en effektiv dubbelrengöring med hjälp av en oljebaserad rengöring följt av en vattenbaserad rengöring anpassad efter din hudtyp. En ren hud förbättrar absorptionen av alla värdefulla ingredienser du applicerar i de följande stegen. Du kan gärna välja produkter med Niacinamide, som serumet från Mary & May med Niacinamide + Chaenomeles Sinesis  eller Tiam Vita B3 Source. Därefter låser du in fukt och aktiva ingredienser med en fuktighetskräm och skyddar mot UV-strålning med en bra solkräm.

Det är fullt möjligt att kombinera de ovan nämnda produkterna med andra som innehåller:

 • Salicylsyra (salicylic acid) används för att bekämpa akne och orenheter.
 • Retinol för förbättrad cellregenerering (cellförnyelse).
 • AHA för jämnare hudton och en jämnare yta. 

 

  Niacinamide har följande huvudfunktioner:

  • Reducerar hyperpigmentering. 4-5% Niacinamide kan ljusa upp och behandla hyperpigmentering i huden. Huden upplevs som klarare och jämnare efter 4-8 veckors användning.

  •  Immunitet. Hjälper till att bygga keratin (protein) som håller huden stark och frisk.

  •  Skyddar mot oxidativ stress. Niacinamide hjälper till att bygga celler i huden och skyddar dem också mot miljöbelastningar som UV-strålning, föroreningar och gifter.

  •  Återuppbygger friska hudceller samtidigt som det skyddar mot solskador orsakade av UV-exponering.

  • Stärker lipidbarriären som kan bidra till att behålla fuktigheten. Fördelaktig för alla hudtyper, särskilt om du har eksem eller mogen hud.

  •  Reducerar linjer, rynkor och andra ålderstecken då fuktbalansen bibehålls och kollagenproduktionen stimuleras.

   

  Niacinamide kombineras ofta med andra bra ingredienser som Adenosin, Peptider och andra växtextrakt. Samspel mellan dessa ämnen bidrar till en mer omfattande funktion för att förbättra den generella hudhälsan.

  Adenosin finns naturligt i kroppen och bidrar till produktionen av kollagen och elastin. Dess förmåga att främja läkningsprocesser, lugna irritationer och bevara fukt gör den efterfrågad inte bara i anti-age produkter, utan även för aknebenägen hud som behöver antiinflammatorisk och lugnande effekt.

  Peptider är aminosyror som finns naturligt i kroppen. Tillsatta i hudprodukter är de tillräckligt små i storlek för att kunna tränga djupare ner i hudlagren och göra nytta där. Peptider reglerar viktiga signaler mellan molekyler och stimulerar produktionen av bindväv. De fungerar bäst tillsammans med andra vårdande ingredienser som vitaminer, hyaluronsyra och växtoljor/-extrakt. 

  Rekommendationer:

  Beauty of Joseon Glow Serum Propolis + Niacinamide:
  Upptäck förtrollningen med Joseons glödserum, en utmärkt följeslagare för dem som kämpar mot akne. Perfekt anpassat för normal, torr och hud benägen för utbrott.

   

  Slutsatsen om Niacinamide

  Sammanlagt kan Niacinamide bidra till att bygga proteiner i huden, ge styrka och jämna ut hudtonen och strukturen. Vid daglig användning kan den ha en positiv effekt på din generella hudhälsa. Ingrediensen minskar inflammation och hyperpigmentering samtidigt som hudstrukturen blir jämnare och hudtonen klarare.

  Det kan ta några veckor innan förbättringen av huden syns, så en bra hudvårdsrutin kombinerad med en dos tålamod är en bra början på vägen mot optimal hud.