FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Ögonkräm - Varför koreansk ögonkräm är den bästa

ÖGONKRÄM - VARFÖR KOREANSK ÖGONKRÄM ÄR DEN BÄSTA

Vi kan nog alla hålla med om att en ögonkräm kan kännas som en dubbel espresso för dina trötta ögon. De kanske inte har samma omedelbara effekt som en espresso, men de kommer definitivt att se till att dina ögon ser mer vakna och fräscha ut. Huden runt dina ögon är trots allt den mest känsliga och ömtåliga delen av vårt ansikte och är därför oftast den första platsen där du kommer att börja se de första ålderstecknen. Det är just därför det är en bra idé att investera i specialiserade hudvårdsprodukter, som en bra ögonkräm. Att hitta den perfekta ögonkrämen som fungerar för din hud och dina behov är en uppgift som kan verka enklare än vad den egentligen är. Med ett så enormt utbud som det finns idag blir valet ännu svårare.

När det kommer till kosmetik och inte minst hudvård verkar det som om Korea alltid är två steg före resten av världen. De lyckas verkligen leverera gång på gång och lanserar produkter av högsta kvalitet som helt enkelt inte går att konkurrera med. Detta inkluderar självklart också koreanska ögonkrämer, och det av goda skäl. K-beauty-ögonkrämer har blivit en stor hit över hela världen, och med deras unika ingredienser som vi kommer att berätta mer om, lyckas dessa produkter erbjuda enastående valuta för pengarna.

HUR MAN APPLICERAR EN KOREANSK ÖGONKRÄM

Om du redan är bekant med K-Beauty, vet du säkert att de är kända för sina många steg i hudvårdsrutinerna. Så var passar egentligen appliceringen av ögonkräm in? Ögonkräm appliceras bäst efter att du redan har applicerat både serum och fuktighetskräm i ansiktet, men den ska också appliceras före SPF och självklart före all makeup.

 1. Krama/kläm ut en ärtstorlek av krämen på ditt ringfinger, som enligt experter är det mjukaste fingret att använda för att undvika för mycket tryck på den ömtåliga huden runt ögonen.
 2. Gnugga båda ringfingrarna tillsammans för att jämnt fördela produkten och klappa sedan försiktigt in den runt ögonen, med extra fokus på området under ögonen, under ögonbrynsbenet och mellan ögonbrynen. UNDVIK att gnugga eller dra fingrarna över huden.
 3. Efter att ha applicerat ögonkrämen, vänta en minut eller två för att låta den absorbera helt innan du fortsätter med resten av din hudvårdsrutin och/eller makeup. 

INGREDIENSER ATT SE EFTER I KOREANSK ÖGONKRÄM

Innan vi går igenom listan över populära och viktiga ingredienser att leta efter i ögonkrämer, kan vi börja med att säga att du alltid bör försöka investera i ögonkrämer som är parfymfria. Detta är särskilt viktigt om du har känslig hud. När det gäller ingredienser att hålla utkik efter när du köper en koreansk ögonkräm, har vi listat dem nedan.

 

 • Adenosin: Detta är en substans som finns naturligt i våra celler och har en lugnande effekt både på sår och genom att ge en anti-åldrande effekt. Adenosin verkar uppstramande och jämnar ut huden samtidigt som den fungerar bra för fet hud och hud som är benägen för akne.
 • Ceramider: Som en typ av lipid finns ceramider naturligt i huden och arbetar för att motverka fuktighetstapp, vilket hjälper huden att behålla sin ungdomliga och strålande lyster.
 • Hyaluronsyra: Denna ingrediens, även känd som "natriumhyaluronat", arbetar aktivt för att behålla fuktigheten och hålla huden välhydrerad. Den kan också hjälpa till att öka kollagenproduktionen i huden, vilket är viktigt för att motverka tidigt åldrande.
 • Nevropeptider: En ingrediens som hjälper till att stimulera produktionen av kollagen och minska synligheten av rynkor och fina linjer.
 • Niacinamid: Denna ingrediens är perfekt för dig med akne eller fet hud eftersom den balanserar huden och motverkar överdriven talgproduktion.
 • Retinol: Detta är en form av A-vitamin  och är en ingrediens som ökar cellregenereringen, förbättrar hudtonen och gör hudens struktur jämn. Den kan också hjälpa till med tilltäppta porer och minska synligheten av fina linjer och rynkor.
 • Snigelmucin: Snigelmucin är en viktig peptid som innehåller många antioxidanter. Den återfuktar huden och hjälper till att hålla den fuktad och full av elasticitet.
 • C-vitamin: C-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att öka produktionen av kollagen och skydda mot skador från fria radikaler.
 • Vitamin E: Om E-vitamin används tillsammans med C-vitamin, skyddar dessa mot fria radikaler, ge näring åt huden och hjälpa till att ge en jämnare hudton.

 

Du kan läsa mer om ingredienser här:

VÅRA K-BEAUTY ÖGONKRÄMER

Hos oss hittar du ett brett utbud av olika ögonkrämer från välkända och populära K-Beauty-märken. Vi har valt ut ett litet urval av ögonkrämer som du kan välja mellan hos oss, alla med olika funktioner och fördelar. Genom att använda guiden över ingredienser som du bör leta efter när du köper en ögonkräm, kommer du utan problem att kunna välja din perfekta ögonkräm.

Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal 30ml

Formulerat med retinol liposomer för att förbättra hudens elasticitet och ginsengrotextrakt för att öka återfuktningen. Serumet är lätt, smidigt och absorberas snabbt av huden.

Isntree TW-Real Eye Cream 30ml

Detta är en ögonkräm som både stärker och jämnar ut huden runt dina ögon. Den har en god effekt på mörka ringar och ger också ökad elasticitet. 

PURITO Centella Green Level Eye Cream - Denna ögonkräm innehåller ingredienser som Centella Asiatica-extrakt, Panthenol och peptider. Dessa ämnen stärker hudens barriär, skyddar mot yttre påverkan och förbättrar hudens elasticitet. 

Petitfee Pep-Tightening Eye Cream - En lätt anti-age ögonkräm med peptider, Pro Hyal, tomatidin och adenosin som stärker och stramar åt huden runt ögonen. Krämen känns fräsch och återfuktande samtidigt som den är lätt och mild.

 

 

 

 

  Förra inlägget
  Nästa inlägg