FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Eye patch och eye mask - En K-Beauty vinnare

Eye patch och eye mask -
En K-Beauty vinnare

Vi behöver inte gå många år tillbaka i tiden innan vi inte hade hört talas om K-Beauty, men nu är det just K-Beauty som är hetare än någonsin. När vi först började höra om alla dessa fantastiska och unika produkter, och inte minst om de ovanliga och spännande ingredienserna som snigelslem, pollen och bie-gift, hade vi nog inte trott att det skulle bli så tillgängligt som det har blivit nu. Nya produkter fortsätter att dyka upp, och vi måste erkänna att vi alltid är redo att ta emot alla nyheter med öppna armar. Även om "eye patches" eller ögonmasker inte är helt nya, har vi sett att det här är en produkt som bara blir mer populär och att utbudet av produkter fortsätter att växa. Precis som när sheet masks först började dyka upp i den här delen av världen.

Eye patches har kommit för att stanna, och äntligen kom det en produkt som gjorde att vi kunde kasta de slitna gurkskivorna som har använts i flera decennier i hopp om att bli av med mörka ringar runt ögonen. Dessa ögonmasker är vad du behöver nu för att kunna minska svullnader och ge den ömtåliga huden runt ögonen massor av näring. Om du är bekant med sheet masks, som också är en K-Beauty-produkt, kan du helt enkelt betrakta eye patches som en slags sheet mask för ögonen. De finns dock i olika varianter och förpackningar, antingen som gelé i engångsförpackningar, i burkar, i tuber och mycket mer.

Hur väljer jag den bästa produkten för mig?

Med en marknad som bara växer och växer kommer du också att hitta ett brett utbud av olika koreanska ögonmasker att välja mellan. Alla produkter lovar vanligtvis olika saker som att ta bort påsar under ögonen, ljusa upp mörka ringar eller eliminera svullnader. Därför är det bästa du kan göra att identifiera din hudtyp och eventuella hudproblem du kan ha. I de flesta fall kan en ögonmask tryggt användas på alla hudtyper, men eftersom alla reagerar olika på nya ingredienser är det en bra idé att först kontrollera.

De som vill ljusa upp mörka ringar under ögonen bör leta efter ljusgivande ingredienser som niacinamid, vitamin C eller pärla-extrakt. Om du har problem med svullnad runt ögonen som behöver tas bort snabbt och ge en svalkande finish, välj ingredienser som hyaluronsyra för att hålla huden återfuktad eller koffein för att minska svullnader. Eller kanske du har fina linjer, rynkor eller påsar under eller över ögonen, då bör du leta efter ingredienser som reparerar och ger näring till huden, som snigelslem, kollagen, peptider eller adenosin som kan hjälpa till att förbättra tidiga tecken på åldrande.

 

Goodal Green Tangerine Vita C Eye Gel Patch är berikad med extrakt från grön mandarin och vitamin C för att förbättra missfärgning och återuppliva ögonområdet, medan den också ger fukt och lyster. Dess unika struktur hjälper till att fästa sömlöst utan att irritera huden. 

Om du letar efter något som ljusar upp mörka ringar under ögonen kan Petitfee Chamomile Lightening Hydrogel Eye Mask vara rätt för dig. Denna mask är rik på vitaminer och har kraftfulla anti-aging-egenskaper. 

Vad bör du se efter i en ögon mask/ eye patches?

Precis som när du väljer en ögonkräm eller ny ansiktsfuktighetskräm, finns det alltid olika ingredienser du bör vara uppmärksam på. Dessa ingredienser kan påverka din hud så att den uppför sig på det sätt du önskar, vare sig det är för att ge dig mer lyster, minska synligheten av fina linjer eller bli av med mörka ringar runt ögonen. 

  • Antioksidanter är en ingrediens du aldrig kan göra fel med. Om du letar efter en ljusnande effekt och mycket lyster, leta efter ögonmasker och ögonpatchar som innehåller rikligt med antioxidanter. Detta kan vara i form av vitamin K, vitamin C, vitamin E och även coffeeberry.
  • Koffein är faktiskt inte bara något du hittar i drycker som kaffe eller te, det finns också i hudvårdsprodukter. Det är en populär ingrediens i olika ögonprodukter eftersom den har förmågan att sammandraga blodkärl, lugna svullnader och även minska mörka ringar.
  • Fukt är avgörande för alla ögonmasker eller ögonmasker du använder. Detta beror helt enkelt på att huden runt ögonen inte bara är tunnare och känsligare, den är också torrare för de flesta människor. Ingredienser som glycerin, hyaluronsyra och aloe vera är vad du bör leta efter. 

 

Om du vill strama upp huden och motverka påsar, mörka ringar och rynkor bör du prova Petitfee Gold Hydrogel Eye Patch. Den innehåller 24 karat guld, ginseng och kollagen.

Petitfee Gold Hydrogel Eye Patch - Hydrogel-ögonlappar som bekämpar påsar, mörka ringar och linjer under ögonen. Innehåller 24 karat guld, ginseng och kollagen för att strama åt huden och ge lyster. 

Petitfee Agave Cooling Hydrogel Eye Mask - Hydrogel ögonmasker med agave, blåbär och alger som omedelbart svalkar och ger huden rikligt med fukt och antioxidanter. Motverkar påsar och mörka ringar under ögonen samtidigt som den minskar rynkor och linjer.

Hur använder du din eye mask / dina eye patches?

Hur du använder en ögonpatch eller ögonmask beror helt på vilken typ av produkt du har köpt. När det gäller ögonpatchar tar du ut ett set med patchar från förpackningen och placerar den smala sidan av produkten mot ögonvrån, under ögat. Den breda sidan av ögonpatchen ska försiktigt placeras mot tinningen.

Om du har en ögonmask i form av en kräm eller gel, kan dessa vanligtvis appliceras på precis samma sätt som en vanlig ögonkräm. Detta görs genom att varsamt klappa in det runt huden, över hela ögonområdet, inklusive ögonlocket och upp till brynsbenet. I båda fallen, oavsett om det är en ögonpatch eller ögonmask, bör de sitta på för att fungera i cirka 15 minuter. Beroende på produkten kan du sedan antingen skölja av den eller låta den vara på över natten.

Hur ofta bör du använda din ögonmask / dina eye patches?

Idag är det faktiskt många som börjar varje morgon med att plocka ut sina eye patches ur kylskåpet för att sedan dricka sitt första glas vatten eller kopp kaffe medan masken får göra sitt under på den pluffsiga huden under ögonen. Dessa patches kommer garanterat höja kvaliteten på sminkbasen för de som ska sminka sig efter hudvårdsrutinen.

Men liksom med en vanlig ansiktsmask behöver du inte använda detta dagligen, förutom om du följer den koreanska hudvårdsrutinen noggrant eller är en riktig så kallad ''k-beauty nörd'' då du noggrant följer de 10 stegen. Frekvensen av användningen beror dock på produkten, din hudtyp och det område du behandlar. För några kan en gång i veckan vara tillräckligt, medan det i andra fall kan vara mer effektivt att använda produkten två eller tre gånger i veckan. 

Oavsätt hur ofta du väljer att använda dina eye patches så råder det inga tvivel om att de kommer att ge ett piggare och fräschare intryck.

Förra inlägget
Nästa inlägg