FREE SHIPPING OVER NOK 599

Swedish online store

Delivery time 3-7 working days

Serum - Superstjärnan i din hudvårdsrutin

Serum - Superstjärnan i din hudvårdsrutin

Det finns många olika produkter som kan användas som en del av din hudvårdsrutin, och i våra ögon är varje produkt lika viktig och nödvändig. Men när det kommer till K-Beauty och den klassiska koreanska hudvårdsrutinen finns det ingen tvekan om vilken produkt som är superstjärnan. Serumet är helt enkelt ett måste och kan ge din hud maximal näring och vård. Det finns olika typer av serum med olika egenskaper för att behandla problem som acne eller acneärr, fina linjer, pigmentering, torr hud och mycket mer. Du kan välja ett serum som passar din hud för bästa resultat.

 

Serum är formulerade med kraftfulla och aktiva ingredienser som är utformade för att hantera specifika hudproblem, och koreanska serum är bland de bästa i skönhetsvärlden. Ett K-Beauty serum kommer definitivt att vara värt huvudrollen i din hudvårdsrutin och brukar vanligtvis användas efter rengöring och toner, beroende på hur många steg du väljer att inkludera. Så om en strålande "glassig" hud är vad du önskar, bör du absolut överväga att investera i ett bra serum som kan hjälpa dig att uppnå det. Nedan kan du läsa mer om vad serum egentligen är, dess funktion för huden och hur du väljer det som passar dig bäst.

 

Vilka fördelar har serum och vad ger den för effekt?

När du tänker på serum kan du betrakta det som det steget i din hudvårdsrutin som ger din hud de näringsämnen den behöver. Tack vare deras lätta konsistens kan de också lättare tillhandahålla en högre koncentration av de ämnen din hud behöver och penetrera djupare ner i huden. Att välja rätt serum beror helt på dina hudmål, men populära ingredienser i serum inkluderar ofta glykolsyra, vitamin C och hyaluronsyra. 

Även om de flesta koreanska skönhetsprodukter är fyllda med näring, är ett serum designat och formulerat för att vara ännu kraftfullare. Serum innehåller endast de högsta koncentrationerna av effektiva ingredienser som peptider, antioxidanter och mer. De är vanligtvis också mer fuktgivande än en vanlig fuktighetskräm. Det är just på grund av sådana egenskaper som de är så effektiva för att behandla rynkor, pigmentering och rodnad i huden. Ändå är inte alla dessa fantastiska fördelar med ett serum en anledning att hoppa över fuktighetskrämen.

Hur väljer du det bästa serumet för din hud?

Med så många olika serum att välja mellan kan det vara svårt att veta vad du ska leta efter när du väljer ett som passar dig och din hud. De flesta vill ha ett serum som är specifikt riktat mot vissa problem, som torr hud, fina linjer, pigmentering, orenheter eller något annat. Vissa serum har också flera funktioner, som att återfukta samtidigt som de minskar pigmenteringen. Vi har samlat några olika serum nedan så att du kan hitta det rätta serumet för dig.

Torr hud: 

  • Pyunkang Yul Moisture Serum: Denne revitaliserer tørr hud og forbedrer elastisiteten ved å tilføre rikelig med fukt og næring. Passer godt til kombinasjonshud og tørr hud.
Pigmentering:
  •  Anua Peach 70% Niacin Serum är en hudvårdsprodukt som syftar till att förbättra hudens tillstånd genom att använda niacin som huvudingrediens. Serumet är framställt med niacinamid, en form av vitamin B3. 
  • Goodal Green Tangerine Vita C Dark Spot Care Serum är en populär favorit som effektivt reducerar mörka fläckar och hyperpigmentering, samtidigt som det ger intensiv återfuktning och behandlar orenheter samt tilltäppta porer.
Finnar och Akneärr:
NINE LESS A-Control 10% Azelaic Serum 30ml reducerar hyperpigmentering och mörka fläckar, jämnar ut hudtonen och minskar synligheten av ärr efter finnar. Det motverkar även akne, rodnad och har en lugnande effekt. Passar för alla hudtyper, inklusive känslig hud med rosacea.

Numbuzin No.5 Goodbye Blemish Serum hjälper till att förbättra hudens kondition genom att minska akne, ärr och hyperpigmentering med hypoallergena vitaminer och växtextrakt. Passar även för känslig hud. 

Rynkor och fina linjer: 

Irriterad, känslig eller röd hud:

Skin1004 Madagascar Centella Probio-Cica Intensive Ampoule 50ml erbjuder en lugnande och stärkande effekt med hjälp av Centella asiatica-extrakt, panthenol och Ceramide NP. Dessutom hjälper den till att bibehålla hudens fuktighet genom att låsa in fukt och upprätthålla en hälsosam balans mellan olja och vatten i huden. 

Beauty of Joseon Calming Serum Green Tea and Pathenol är ett lugnande serum som innehåller grönt te-vatten, Centella asiatica och panthenol. Det verkar för att lugna irriterad hud, bekämpa fria radikaler och jämna ut hudtonen. 

 

Hur ofta ska du använda serum och när i hudvårdesrutinen appliceras den?

Du kanske har märkt att vissa hudvårdsprodukter ska användas dagligen, medan andra bara ska användas ibland. Men hur är det med serum? Hur ofta du bör använda ett serum beror på dess syfte. Ett serum som är tänkt att ge näring och fukt kan användas dagligen, medan ett serum för kemisk exfoliering bör användas bara ett par gånger i veckan. Det är viktigt att följa de rekommenderade anvisningarna för användning av serum. 

 

 

Förra inlägget
Nästa inlägg